Visokogradnja

Specificnost ovog pogona, pa i celokupnog preduzeca, ogleda se u tome što je pogon Visokogradnja spreman da odgovori investitorima gotovo na sve zahteve u pogledu izgradnje objekata visokogradnje i mostogradnje. Svojim znanjem, iskustvom i opremljenošcu ovaj pogon, koji je u sastavu preduzeca Kolubara – Gradevinar, poseduje sposobnost izgradnje svih vrsta objekata visokogradnje (stambeni, komercionalni i industrijski objekti), kao i svih vrsta nivoa složenosti konstrukcijskih sistema, upotrebom konstruktivnih (betonske, metalne i drvene konstrukcije u gradevinarstvu) i savremenih materijala i tehnologija iz oblasti završnih radova i instalacija u visokogradnji.

Može se reci da je Kolubara – Gradevinar na sadašnjem, domacem tržištu jedno od retkih preduzeca koje kompletne radove na izgradnji objekata visokogradnje i mostogradnje, može u potpunosti izvesti svojom radnom snagom i opremom, pocev od grubih, pa sve do završnih radova, bez narocite potrebe angažovanja specijalizovanih kooperanata. Takode, ovaj pogon obavlja i inženjering, nadzor i povremenu izradu glavnih, a narocito izvodackih projekata, u saradnji sa službom inženjeringa. U sastavu pogona nalaze se i zanatske radionice za izradu drvene, aluminijumske i PVC stolarije, kancelarijskog nameštaja i terenskih kontejnera. Ovi proizvodi ugraduju se u objekte koje gradi ili adaptira pogon Visokogradnja, a takode, mogu se i kupiti u prodajnom prostoru Kolubare-Gradevinar. Na prvom mestu, može se istaci kvalitet izvedenih radova prema najvišim standardima i potpuno primenjivanje propisa i normativa u gradevinarstvu. Da li ste znali?

Pogon visokogradnja je deo preduzeca sa najdužom tradicijom. Zaposleni, kao i penzioneri ovog pogona, sa ponosom isticu da su izgradili Lazarevac, a pod time podrazumevaju: sva veca stambena naselja Treca mesna, Orašac, Stadion, Belu zgradu, kao i industrijske objekte, objekte društvenog standarda, škole, vrtice, novu i staru sportsku halu, novu robnu kucu, Dom kulture, Fabriku vode „Ocaga“ itd. 

Strateško partnerstvo?

13.12.2005. godine pokrenuta je inicijativa za privatizaciju Preduzeca za izvodjenje gradjevinskih radova i eksploataciju nemetala „Kolubara – Gradjevinar“, d.o.o. Lazarevac. Predstavnici preduzeca zainteresovanih da postanu naši strateški partneri, mogu nas kontaktirati.
e-mail: miroslavc@kglgrad.com

ISO standardi

Preduzece poseduje i uspešno ptrimenjuje standarde ISO 9001.2000, a u toku je proces implementacije sistema menadžemnta kvalitetom prema zahtevima standarda ISO 14001.2000.